Комп’ютерне моделювання у процесі навчання фізики

Автор(и)

  • В. Ю. Габрусєв
  • Ю. Г. Бачинський

DOI:

https://doi.org/10.31392/NPU-nc.series2.2018.20(27).13

Ключові слова:

Комп’ютерне моделювання. навчання, фізика, інформаційні технології, віртуальна фізична лабораторія, PhET (Physics Education Technology)

Анотація

У статті розглядаються засоби комп'ютерного моделювання та методи їх використання на уроках фізики. Використання комп’ютерно-орієнтованих технологій під час навчання природничих дисциплін, зокрема фізики, надає можливість вивчати досліджувані явища на більш якісному рівні, продемонструвати перебіг процесів в умовах, недоступних під час лабораторного експерименту. Накопичений досвід переконливо свідчить про незаперечні переваги поєднання традиційних методичних систем навчання з комп’ютерно-орієнтованими технологіями. Комп’ютер під час навчання фізики виступає не як предмет вивчення, а як інструмент, на основі якого формується навчальне середовище, і як засіб управління навчальною діяльністю, і як засіб навчальної діяльності.

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-05-12

Як цитувати

Габрусєв, В. Ю., & Бачинський, Ю. Г. (2019). Комп’ютерне моделювання у процесі навчання фізики. Науковий часопис Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Серія 2. Комп’ютерно-орієнтовані системи навчання, (20 (27), 77–83. https://doi.org/10.31392/NPU-nc.series2.2018.20(27).13

Номер

Розділ

Статті